VCA

Met het diploma VCA-basis laat u zien dat u een gedegen basiskennis bezit op het gebied van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu). U geeft daarmee aan dat u veilig kunt werken en daarbij rekening houdt met het milieu en de gezondheid van uzelf en van anderen.

Als u aan de slag gaat voor een aannemer, dan moet u in de meeste gevallen een B-VCA diploma hebben. Bijvoorbeeld als u op een bouwplaats of in een risicovolle omgeving werkt.

De opleiding B-VCA bestaat uit kennis over onder meer de wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen én het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen. Ook komen gevaarlijke stoffen en persoonlijke beschermingsmiddelen aan de orde.
Waarde nascholing: 7 uur theorie.
In 2020 is voor de bedrijven, die voor hun medewerkers SOOB subsidie afdragen, een SOOB-bijdrage op deze opleiding te verkrijgen van: € 100,00 per kandidaat!

Om in het bezit te komen van het certificaat VCA dient u nog een aanvullend examen positief af te ronden.
Het certificaat VCA Vol is voor leidinggevenden.

Inloggen proefexamens

Vul hieronder de code van de voucher in die u van Hoek Bouma hebt ontvangen. Klik op de button ‘inloggen’ en u gaat naar de website VCA-Proefexamens.

Inloggen

Check hier jouw VCA examen uitslag