Motorrijbewijs A opleidingen

Wil je goed leren motorrijden? Dan ben je bij Verkeersschool Hoek Bouma aan het juiste adres. Wij beschikken als één van de weinige rijscholen in Noord Holland over een eigen oefenterrein en wij hebben enkele zeer ervaren en heel enthousiaste instructeurs. Alle instructeurs zijn KNMV gediplomeerd, met als doel jou in één keer te laten slagen voor je motorrijbewijs examen.

Het lesmaterieel

Om je te leren rijden in de praktijk hebben wij de volgende motoren:
Categorie A1:   KTM 125
Categorie A2:   KTM Duke 390, Yamaha XJ 600 en Honda CBF 500 lichte categorie
Categorie A  :   KTM Duke 690, Yamaha XJ 600
Al deze motoren zijn uitermate geschikt om je op te leiden tot een veilige motorrijder.

Theorieopleiding motorrijbewijs

geslaagd-motorHet is van groot belang dat je de verkeersregels kent, dit is onmisbaar bij de praktijklessen. Onze (jarenlange) ervaring is dat een klassikale theorieopleiding je veel beter voorbereid op het examen. Dit zien wij ook aan de slagingspercentages van de theorie-examens. Wij geloven dat je het theorie examen voor de motor in 1 keer kunt halen als je onze klassikale opleiding hebt gevolgd. Zak je toch, dan mag je gratis de opleiding nog een keer volgen.

Je ontvangt van ons een inlogcode om in te loggen in de digitale leeromgeving. Daar staat de theorie verdeeld over meerder hoofdstukken. Na het bestuderen van de theorie kun je proefexamens maken die ook in de digitale leeromgeving staan. Door je goed voor te bereiden voor de theoriecursus vergroot je de kans om in 1 keer te slagen.
De theoriecursus bestaat uit 2 avonden waarbij alle stof wordt doorgenomen en via examentraining wordt geoefend. We adviseren je om zo spoedig mogelijk na het begin van de opleiding het theoriecertificaat te halen, dit komt jouw praktijkopleiding ten goede. Het examen voertuigbeheersing mag je nog afleggen zonder dat je het theoriecertificaat A hebt gehaald. Tijdens het examen verkeersdeelneming moet je beschikken over het theoriecertificaat A.

Praktijkopleiding motorrijbewijs

 

Zo gaat het praktijkexamen

Het motorexamen is opgesplitst in twee examens, namelijk voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD).

Voertuigbeheersing (AVB)

Op ons afgesloten terrein leer je de basisprincipes van het motorrijden. Aan de hand van twaalf bijzondere verrichtingen leer je de motor onder controle te krijgen. Bij het examen zijn er vijf verplichte bijzondere verrichtingen, daarnaast kiest de examinator nog twee andere. Het certificaat AVB is één jaar geldig.

Verkeersdeelneming (AVD)

Tijdens de rijlessen op de openbare weg wordt aandacht besteed aan je kijkgedrag, de plaats op de weg en je verkeersinzicht. Al deze punten zijn van groot belang om veilig te kunnen motorrijden. Tijdens de praktijklessen op de openbare weg moet je het rijbewijs B of theoriecertificaat A bij je dragen.

Beschermende kleding en een valhelm worden tijdens de lessen en examens in bruikleen gegeven, wel dien je zelf voor stevige laarzen of hoge schoenen te zorgen.

De voordelen van een motoropleiding bij Hoek Bouma op een rij:

  • Een zeer hoog slagingspercentage voor de klassikale theorie opleiding;
  • Een hoog slagingspercentage van meer dan 81% voor de examens AVB (bron: CBR);
  • Een zeer hoog slagingspercentage van meer dan 86% voor de examens AVD (bron: CBR);
  • Alle motorinstructeurs zijn gediplomeerd KNMV instructeur;
  • Gratis gebruik van helmen, handschoenen en motorkleding;
  • De instructeur rijdt altijd zelf op een volgmotor mee;
  • Een eigen oefenterrein;

Je leeftijd speelt een belangrijke rol

  • Als je ouder bent dan 18 jaar maar jonger dan 20 jaar dan mag je alleen het examen afleggen op een lichte motor. Als je slaagt ben je in het bezit van rijbewijs A1 en mag je op een motor rijden met een vermogen van minder dan 11 kW of op een driewielig motorvoertuig met een vermogen van maximaal 15 kW.
  • Ben je 20 jaar of  als je minimaal 2 jaar in het bezit bent van rijbewijs A1, kun je het examen afleggen voor de categorie A2. De motor heeft een groter vermogen van maximaal 35 kW. Als je daarna minimaal twee jaar in het bezit bent van rijbewijs A2, kun je examen doen op een motor met onbeperkt vermogen (dit kan dus vanaf de leeftijd van 22 jaar). Bij een goed resultaat ben je in het bezit van rijbewijs A onbeperkt.
  • Ben je 21, 22 of 23 dan kun je examen afleggen op een zware motorfiets. Je ontvangt dan het rijbewijs A onbeperkt met code 80 (beperking driewielig motorvoertuig vanaf 15kW) én het normale rijbewijs A1 en A2. Twee jaar na afgifte van het rijbewijs vervalt de code 80 of als je eerder 24 jaar wordt. Je bent daarna in het bezit van rijbewijs A onbeperkt zonder opnieuw examen te doen.
  • Ben je 24 jaar of ouder en je hebt geen eerdere motorexamens afgelegd, dan kun je in één keer examen doen voor rijbewijs A.

Heb je A1 en wil examen doen voor A2 of heb je A2 en wil je examen doen voor A, dan is alleen een examen AVD nodig. Tijdens het AVD examen moeten tijdens de rit wel enkele bijzondere verrichtingen worden uitgevoerd, deze worden ook beoordeeld. De theorie hoef je niet nog een keer te doen.

ktm-motorrijles

Voor meer informatie over de verschillende motorrijbewijzen kijk op de website van de rijksoverheid over motorrijbewijzen.

Agenda Motor A

Theorie motor (ATH)
Cursus: 14 mei 2024 18:00 t/m 21 mei 2024 18:00
Examen: zelf reserveren bij het CBR
Locatie: De Goorn

De cursus is op Dinsdag 14  en Maandag21 mei van 18.00 tot ongeveer 21.00 uur. Reserveer je examen op tijd zodat het goed aansluit bij de cursus.

Prijzen Motorrijbewijs A

Starterspakket (10 lesuren, AVB & AVD examens)  € 970,00
Theoriecursus incl. e-learningspakket  € 120,00