Lichte vrachtwagen aanhangwagen rijbewijs C1E

Met een rijbewijs C1 mag u een aanhanger of oplegger tot 750 kilo (toegestane maximummassa) aan uw vrachtwagen koppelen. De toegestane maximummassa is het lege gewicht + het laadvermogen. Wilt u met een zwaardere aanhanger of oplegger rijden? Dan heeft u een C1E-rijbewijs nodig.
Met het C1E-rijbewijs mag u rijden op een trekkend voertuig van de categorie C1 met daarachter een aanhangwagen of oplegger waarvan het TMM zwaarder is dan 750 kg, mits de TMM van de totale combinatie niet meer is dan 12.000 kg. Als de TMM van de combinatie boven 12.000 kg uitkomt hebt u rijbewijs CE nodig.

De opleiding voor het rijbewijs C1E bestaat alleen uit het gedeelte praktijk. Om aan de opleiding voor het rijbewijs C1E te kunnen beginnen moet u in het bezit zijn van een geldig rijbewijs C1 én dient u ouder dan 18 jaar te zijn.

De standaardopleiding

Wekelijks rijdt u 2 uur en uw instructeur stelt in overleg met u de examendatum vast op basis van uw vorderingen in de les en de beheersing van de bijzondere verrichtingen.

De spoedopleiding

Tijdens een één uur durende test, de intake, wordt er door de instructeur een oordeel gegeven welke mogelijkheid het beste bij u past, waarna er een examen wordt gepland.
Één tot drie dagdelen voor het praktijkexamen krijgt u les en aansluitend wordt het examen afgenomen.

Het examen wordt afgenomen met de vrachtauto waarin u de praktijklessen heeft gevolgd (met uitzondering van overmacht situaties).

Prijzen Vrachtauto aanhangwagen C1E

Excl. BTW
Intake 1 uur  € 90,00
1daagse (8 uur) plus praktijkexamen  € 1.316,55