Faalangst of rijangst begeleiding

Heb jij last van faalangst voor je examen? Last van rijangst tijdens het rijden? Geen nood! Natuurlijk kun jij ook je rijbewijs halen. Wij hebben instructeurs die je kunnen helpen. Zij hebben aanvullende opleidingen gevolgd zodat ze mensen faalangst of rijangst kunnen begeleiden. Onze instructeurs nemen tijdens de rijlessen extra de tijd om jou te begeleiden en voor te bereiden op het examen autorijbewijs bij het CBR.

Rijlessen met rijangst

faalangst rijbewijs halen

Iedereen voelt zich wel eens onveilig of oncomfortabel in het verkeer. Rijangst gaat veel verder dan dat. Rijangst is de angst om een voertuig te besturen of zelfs mee te rijden als passagier. Iemand met rijangst kan het gevoel hebben volledig in paniek te raken en/of te blokkeren in het verkeer. Met onze aanpak is het toch mogelijk om jou te helpen met je rijangst. Je kunt gewoon je rijbewijs halen. Door een speciale aanpak kunnen onze instructeurs je heel goed begeleiden naar het examen autorijbewijs bij het CBR.

Het komt ook voor, dat je door rijangsten niet meer durft te rijden, terwijl je je rijbewijs al in het verleden hebt gehaald. Ook dan kunnen we je helpen om over je rijangst heen te komen.

Faalangstexamen

Faalangst kan een groot probleem zijn wanneer je bij het CBR op mag voor je examen rijbewijs. Je hebt tijdens de rijlessen bewezen dat je goed kunt rijden, anders lieten we je immers geen examen doen. De faalangst kan er voor zorgen dat je tijdens het examen alsnog blokkeert, of een black-out krijgt. Hierdoor kun je makkelijk zakken en dat is natuurlijk heel vervelend.

Het CBR werkt gelukkig  ook mee om mensen met angst te begeleiden. Bij hen kun je een faalangstexamen aanvragen. Je krijgt een examinator die is getraind in het begeleiden van mensen met faalangst. Er is meer tijd om je op je gemak te stellen. En tijdens de rit kun je om een time-out vragen. Hoe het precies in zijn werk gaat zie je in de video hieronder: