Vrachtwagen aanhangwagen rijbewijs CE

De opleiding voor het vrachtwagen aanhangwagen rijbewijs CE bestaat uit één deel, de praktijk en is dus vrijgesteld van een theorie-examen. De opleiding laat u kennismaken met alle facetten van het rijden met groot materieel. Dit rijbewijs geeft u de bevoegdheid om met elke aanhangwagen te mogen rijden, dus ook trekker-oplegger of molen-gestuurde aanhangwagen. Dit geldt dus ook voor een aanhangwagen of caravan achter een personenauto.

Wij bieden u verschillende mogelijkheden om te worden opgeleid voor het rijbewijs categorie CE.

De standaard opleiding:

U rijdt wekelijks 2 uur en uw instructeur stelt in overleg met u de examendatum vast naar aanleiding van uw vorderingen in de les en de beheersing van de bijzondere verrichtingen.

De spoedopleiding:

Ttijdens een twee uur durende test, de intake, wordt er door de instructeur een advies gegeven hoeveel uren een kandidaat nodig heeft. Deze aanbeveling kan worden gepland in hele en/of halve dagen, waarbij de snelste mogelijkheid 2 hele dagen is. Hierop volgt op de geplande examendag twee uur lang een examentraining om u goed voor te bereiden op het praktijkexamen.

Lesmaterieel vrachtwagen aanhangwagen rijbewijs CE

Het materieel om u te leren rijden in de praktijk bestaat uit: dezelfde vrachtauto als waarin u de opleiding voor het rijbewijs C heeft gevolgd met daarachter een middenas- of molengestuurde aanhangwagen of een automatisch geschakelde trekker oplegger. Een vertrouwde combinatie om te worden opgeleid voor chauffeur groot materieel.

Prijzen Vrachtauto-aanhangwagen CE

Excl. BTW
Intake 2 uur  € 200,00
18 lesuren en praktijkexamen  € 2.291,55