Scooterrijbewijs / bromfietsrijbewijs AM halen

Vanaf 16 jaar mag je met een scooter, bromfiets, snorfiets of brommobiel rijden. Een rijbewijs AM is dan wel verplicht. Wil je goed leren scooter rijden? Dan ben je bij Verkeersschool Hoek Bouma aan het juiste adres. Wij beschikken als één van de weinige rijscholen in Noord-Holland over een eigen oefenterrein. Ook hebben wij enkele zeer ervaren en heel enthousiaste instructeurs. Alle instructeurs hebben extra aanvullende opleidingen gevolgd, met als doel om jou in één keer te laten slagen voor je examen.brommer cerfificaat geslaagd

De rijopleiding scooterrijbewijs

De rijopleiding AM bestaat uit twee onderdelen: de theorie en praktijk. Het bromfietsrijbewijs is verplicht voor iedereen die een brom- of snorfiets wil besturen. Uitgezonderd zijn degenen die in het bezit zijn van een geldig Nederlands autorijbewijs. Met het bromfietsrijbewijs mag je ook in een brommobiel rijden.

Theorie-examen scooterrijbewijs

De theorieopleiding bestaat uit een theoriecursus en examentraining, deze opleiding verzorgen wij maandelijks. De theoriecursus vindt plaats op de zaterdag van 08.00 uur tot 13.00 uur en de examentraining is op een avond in de week daarna. Het theorie-examen bestaat uit 50 vragen, gesloten vragen, meerkeuzevragen en open vragen. Hiervan dien je er minstens 44 goed te beantwoorden. Vanaf 15,5 jaar mag je het theorie-examen afleggen voor de bromfiets. Het theorie-examen moet je zelf kopen bij het CBR. Doe dit op tijd zodat het examen goed aansluit bij de cursus.

Het lesmateriaal krijg je online. We raden je aan om het lesmateriaal goed te bestuderen voordat je deelneemt aan de theoriecursus. Wil je extra lesmateriaal kijk in onze webshop.

De praktijkopleiding AM

Nadat het theoriecertificaat is behaald start de praktijkopleiding. Meestal begint deze met een les (intake) op ons eigen oefenterrein. Aan de hand van deze les kunnen wij goed inschatten wat jouw niveau is. Dikwijls kunnen na deze intake de lessen op de openbare weg en het afsluitende examen worden afgesproken.

Tijdens de rijlessen en het praktijkexamen dien je minstens 16 jaar te zijn en je moet je legitimeren met een geldig legitimatiebewijs. Een helm en handschoenen moet je zelf meenemen. Het is niet mogelijk om op jouw eigen bromfiets de rijlessen te volgen en het examen te doen.

Agenda Bromfiets AM2

Theorie bromfiets (AMTH)
Cursus: 21 september 2024 08:00 t/m 24 september 2024 20:30
Examen: zelf reserveren bij het CBR
Locatie: De Goorn

De cursus is op zaterdag 21 september van 08.00 tot 13.30 uur. Op dinsdag 24 september  van 18.00 tot 20.30 uur herhaling van de stof en examentraining. Reserveer je examen op tijd zodat het goed aansluit bij de cursus.

Theorie bromfiets (AMTH)
Cursus: 02 november 2024 08:00 t/m 05 november 2024 20:30
Examen: zelf reserveren bij het CBR
Locatie: De Goorn

De cursus is op zaterdag2 november van 08.00 tot 13.30 uur. Op dinsdag 5 november  van 18.00 tot 20.30 uur herhaling van de stof en examentraining. Reserveer je examen op tijd zodat het goed aansluit bij de cursus.

Prijzen Bromfietsrijbewijs AM

Incl. BTW
Bromfietspakket (theoriecursus, 4 lesuren praktijk & praktijkexamen. incl. lesmateriaal)  € 469,50
Praktijkpakket (4 lesuren praktijk & praktijkexamen) € 386,50