Veilig Werken met de Elektrische Pallettruck (EPT)

Bij het verzamelen van orders wordt steeds vaker gebruik gemaakt van gemechaniseerde hulpmiddelen, waarvan de elektrische pallettruck een voorbeeld is. Het werken met een dergelijk hulpmiddel brengt risico’s met zich mee. De nadruk ligt op de veiligheidsvoorschriften, zoals ze door de Arbeidsinspectie zijn geformuleerd. Via praktijkopdrachten wordt het veilig werken met de elektrische pallettruck geoefend.

De opleiding is bestemd voor medewerkers in een warehouse of magazijn die met een elektrische pallettruck gaan werken. De minimumleeftijd voor deelname is 16 jaar. Het beoogde resultaat is dat de deelnemers veilig en efficiënt leren te werken met een elektrische pallettruck.

Inhoud

1. Theorie

  • Arbowet
  • Stabiliteit, belading en zwaartepunt bepaling

2.  Praktijk

  • Rijklaar controle
  • Stelling rijden

Zowel de theorie als de praktijk wordt afgesloten met een toets. Na het succesvol afronden van beide toetsen voldoen de kandidaten de komende 5 jaar aan de ARBO eisen én aan de eisen van meerdere verzekeringsmaatschappijen. Geslaagde kandidaten ontvangen het handige pasje dat zij altijd bij zich kunnen dragen. Deelnemers zijn verplicht om tijdens het praktijkgedeelte van de opleiding veiligheidsschoenen te dragen, hiervoor dienen de deelnemers zelf te zorgen.