Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wat is MVO?

MVO is een integrale visie op een duurzame bedrijfsvoering. Wij maken bij iedere bedrijfsbeslissing een afweging tussen de verschillende maatschappelijke en economische effecten hiervan, en houden hierbij rekening met belanghebbenden van ons bedrijf. Elke bedrijfsbeslissing heeft immers invloed op deze belanghebbenden. Belanghebbenden kunnen medewerkers of klanten zijn, maar bijvoorbeeld ook omwonenden, leveranciers, investeerders en ook ‘de maatschappij’ in algemene zin.

Als één van de grootste rijscholen in de regio zijn we graag verantwoord bezig voor de omgeving. De technische ontwikkelingen op het gebied van CO² uitstoot gaan snel. Om deze reden verversen wij ons personenauto wagenpark om de twee à drie jaar. Het rijbewijs B haal je bij ons in een Volkswagen Polo Bluemotion. Deze auto’s hebben een zuinige dieselmotor met een automatisch start-stop systeem.

Ook onze nieuwe vrachtauto’s stoten minder CO² uit. Onze Mercedes-Benz Actros en Volvo FH voldoen aan de strenge Euro6 norm. En alle andere vrachtauto’s voldoen aan de Euro5 norm.

Bewust en duurzaam omgaan met energie is een belangrijk onderdeel van duurzaam ondernemen. Daarom betrekken wij al vele jaren onze energie van leveranciers van Groene Stroom. Ook hebben wij een gedeelte van de verlichting in ons bedrijfspand overgezet naar energiezuinige LED verlichting. Gefaseerd zal ook de overige verlichting in ons bedrijfspand worden overgezet naar Led verlichting.

00001