Hoek Bouma heeft ook opleidingen voor chauffeurs in bedrijfshallen

Vandaag verschijnt in het weekblad Purmerends Nieuwsblad en op deze website de vijfde column van Peter Bouma, drijvende kracht achter Hoek Bouma. Hiermee willen wij voor een breder publiek onze visie en opinie uitdragen. Hopelijk bent u net als ons enthousiast, u kunt uw feedback geven op onze social mediakanalen.

Specialistisch en toch veelzijdig zijn. Dat is wat Hoek Bouma al decennia een eigen identiteit geeft in Noord-Holland. In dat DNA past ook ons aanbod aan zakelijke rijopleidingen. Voor bedrijven met bedrijfshallen is de opleiding voor het personeel tot heftruck/reachtruckchauffeur interessant.

Ons Logistiek Opleidingscentrum brengt deze cursus al vijftien jaar met veel succes in de praktijk, omdat hij verder reikt dan conventionele transportmiddelenopleidingen voor het beroepsgoederenvervoer. Ander voordeel is dat de opleiding geheel intern bij Hoek Bouma aan de Wieder in De Goorn kan plaatsvinden.

Wij hebben een eigen praktijkruimte van maar liefst 750 m². In deze ruimte staan meerdere stellages met een royaal assortiment aan pallets. Vanzelfsprekend is er ook een flink arsenaal aan interne transportmiddelen voorhanden en kan ook het beladen van een vrachtauto (met een oprijbrug) worden geoefend. Niettemin is het, indien gewenst, natuurlijk ook mogelijk bij voldoende deelname om zowel de theoretische module als de praktijkmodule op uw locatie te volgen en daar ook het examen af te nemen.

Na het volgen van een opleiding kan er gekozen worden uit twee examens:

  • Het Hoek Bouma examen
  • Het gecertificeerde SOOB-examen in verband met nascholing Code

Zowel de theorie als de praktijk heeft een duidelijke ‘Hoek Bouma-kleur’: er is veel aandacht voor het persoonlijke aspect. Sowieso is er aandacht voor de (werk)situatie van elke individuele cursist. Tel hierbij op kennisuitwisseling, het doorspelen van praktische tips en zelfwerkzaamheid: onze docenten zijn continu bezig met interactie om de lesstof naar elk individueel persoon zo goed mogelijk over te brengen. Blijkt echter dat de kandidaat meer tijd nodig heeft, dan bieden wij kosteloos de mogelijkheid aan om extra theorielessen te volgen tijdens een volgende cursus.

Met de opleiding komt Hoek Bouma tegemoet aan de Arbowetgeving die stelt dat het de verantwoordelijkheid is van de werkgever dat werknemers die werken met interne transportmiddelen onderricht hebben gekregen. De behandeling van de theorie duurt een halve dag en wordt afgesloten met een schriftelijke toets. Derhalve is een redelijke beheersing van de Nederlandse taal een pre, maar examens in andere talen is ook mogelijk. Bovendien wordt vanwege de inhoud van de lesstof een miniminleeftijd van zestien jaar gehanteerd. Het praktijkgedeelte van zowel de heftruck- als de reachtruckopleiding duurt ook een halve dag.

Wie slaagt voor de schriftelijke toets én de praktijktoets ontvangt een pasje dat de kandidaat altijd bij zich kan dragen. Dat pasje is vijf jaar geldig. De geslaagde cursist voldoet in die periode aan de ARBO eisen én aan de eisen van meerdere verzekeringsmaatschappijen.

Hoek Bouma verzorgt ook de opfriscursus als het pasje na vijf jaar verloopt. Deze opleiding, die net als de basiscursus van overheidswege verplicht is gesteld, duurt een halve dag.

Bij Hoek Bouma verzorgen wij ook opleidingen tot hoogwerker en vergelijkbare zwaardere voertuigen die tegenwoordig in bedrijfshallen gebruikt mogen worden, omdat die steeds groter worden. Daarover in de volgende column meer.

Peter Bouma namens Hoek Bouma.

Meer weten? Bel 0299-200007 of kom langs aan Flevostraat 56 in Purmerend!