Motorrijbewijs in gemeente Opmeer het meest populair

Geplaatst op donderdag 22 februari 2018 in Nieuws

Steeds meer mensen hebben een motorrijbewijs. Vorig jaar slaagden ruim 27.000 mensen voor het motorrijexamen. Dat is het hoogste aantal sinds 2003. In ons verzorgingsgebied, de regio’s West-Friesland, Waterland en tot op zekere hoogte Alkmaar, is de gemeente Opmeer koploper qua aantal mensen met een motorrijbewijs.

In 2017 haalden bijna 9 procent meer mensen hun motorrijbewijs. Dat zegt BOVAG, op basis van cijfers van het CBS en het CBR. In dertig jaar tijd is het aantal Nederlanders dat in het bezit is van een motorrijbewijs gestegen van 916.000 (in 1987) naar ruim 1,4 miljoen (in 2017),

lees verder

Je kunt maar beter niet zonder rijbewijs de weg vragen aan politieagenten

Geplaatst op woensdag 14 februari 2018 in Nieuws

Een 42-jarige man uit Tilburg had dubbele pech tijdens de carnaval. Hij ontving direct een bekeuring toen hij agenten om de weg vroeg, wegens rijden zonder rijbewijs.

Een 42-jarige carnavalsvierder uit Tilburg was tijdens de carnaval de weg kwijt en besloot aan een agent de juiste route te vragen. De agent bleek echter al snel een oude bekende.

Geen rijbewijs

De man werd direct herkend omdat hij al eerder bekeurd was voor het rijden zonder rijbewijs.

lees verder

Verplichte terugkomdag in Vlaanderen na behalen rijbewijs

Geplaatst op dinsdag 6 februari 2018 in Nieuws

Vlaamse rijbewijshouders moeten zes tot negen maanden na het behalen van het rijbewijs een verplichte bijscholingscursus volgen. Bestuurders die na 1 juli 2018 het rijbewijs halen moeten verplicht terugkeren voor bijscholing, anders riskeren zij een boete van maximaal 4.000 euro. De verplichte terugkomdag moet het aantal verkeersdoden in België naar beneden halen.

De cursus bestaat uit een groepsgesprek en een rit op een afgesloten terrein. Beginnende bestuurders kunnen het rijbewijs niet verliezen,

lees verder

Vijftienjarige haalt ijsje met auto van ouders

Geplaatst op dinsdag 6 februari 2018 in Nieuws

Vorige week besloot een 15-jarige jongen uit Apeldoorn een ijsje te gaan halen bij de plaatselijke McDonalds in de auto van zijn ouders.

Het lijkt bijna een trend te worden. Jonge jongens die een eindje uit rijden gaan met de auto van hun ouders. Afgelopen zondag keken twee agenten raar op toen ze een wel hele jonge jongen zagen rijden bij de McDonalds in Apeldoorn. Na controle bleek hij slechts 15 jaar te oud te zijn en uiteraard geen rijbewijs te hebben.

lees verder

De voordelen van e-learning voor code 95 nascholing

Geplaatst op maandag 29 januari 2018 in Nieuws
e-learning code 95 - nascholing

De meest moderne manier van leren is e-learning. Toch is e-learning voor de code 95 nog onbekend. E-learning code 95 opleidingen bieden ondernemers en chauffeurs vele voordelen. Daarom is het bij ons ook mogelijk om nascholing code 95 via e-learning te volgen. Dit zorgt ervoor dat chauffeurs een gedeelte van de leerstof kunnen volgen waar en wanneer zij willen. E-learning voor de nascholing code 95 wordt altijd gecombineerd met klassikaal onderwijs. 

Nascholing code 95
Beroepschauffeurs moeten iedere vijf jaar in totaal 35 uur nascholing volgen voor de code 95 om te voldoen aan de ‘richtlijn vakbekwaamheid’

lees verder

Vrachtwagenchauffeurs voelden zich aan lot overgelaten tijdens Code Rood

Geplaatst op vrijdag 26 januari 2018 in Nieuws

Een grote meerderheid van de vrachtwagenchauffeurs kreeg tijdens de storm vorige week donderdag geen instructies mee vanuit werkgever of planner. Dat blijkt uit een enquête van CNV Vakmensen. Chauffeurs voelden zich onder druk gezet om toch door te rijden. Ze willen vooral duidelijkheid over wat te doen bij code rood. Hierbij zien ze graag een rijverbod voor lege en lichte vrachtauto’s. 

De storm heeft gezorgd voor een recordaantal omgewaaide vrachtwagens en vrachtwagencombinaties. In totaal telde de VID op de rijkswegen 66 kantelgevallen,

lees verder

Jongeren in landelijke gebieden hebben vaker een rijbewijs

Geplaatst op zaterdag 20 januari 2018 in Nieuws

Jongeren in Maastricht hebben het minst vaak een rijbewijs. Slechts 48 procent van de jongeren tussen de 18 en 30 jaar bezit het roze pasje, gevolgd door Den Haag en Schiermonnikoog (53 procent). Dat blijkt uit onderzoek van het CBS. In de gemeenten Tubbergen, Reusel-De Mierden, Oirschot, Aalburg en Staphorst is het rijbewijsbezit onder jongeren het hoogst met meer dan 85 procent. Landelijke gebieden scoren sowieso goed.

Begin 2015 telde Nederland 2,5 miljoen jongeren tussen 18 en 30 jaar.

lees verder

Russische man steelt lesvoertuig op rupsbanden

Geplaatst op zaterdag 13 januari 2018 in Nieuws

In Rusland stal een man een pantservoertuig, dat gebruikt wordt voor rijlessen aan dienstplichtigen. Hij reed ermee een supermarkt in om een fles wijn te halen.

De Russische man stapte in het voertuig op het oefenterrein van  paramilitaire vereniging DOSAAF. Het ongewapende transportvoertuig op rupsbanden, wordt daar gebruikt om dienstplichtigen op te leiden.

Woeste rit

Nadat de man het voertuig wist te starten reed hij dwars door het bos en kwam in het stadje Apatity terecht.

lees verder

Nederlanders onbekend met Duitse winterbandenregels

Geplaatst op woensdag 27 december 2017 in Nieuws

Maar liefst 86 procent van de Nederlandse automobilisten is niet op de hoogte van de nieuwe winterbandenregels in Duitsland. Dat blijkt uit onderzoek van Markteffect in opdracht van Bovag. Vanaf 1 januari jaar volstaat de aanduiding M+S (modder en sneeuw) niet meer als kwalificatie voor winterband, maar is het sneeuwvlokjessymbool verplicht op alle nieuwe winter- en vierseizoenenbanden.

Onderzoeksbureau Markteffect vroeg aan 1.026 Nederlandse automobilisten of zij bekend zijn met de nieuwe regels. Van de personen die aangaven deze winter door Duitsland te gaan rijden is 14 procent op de hoogte,

lees verder