CBR gaat ’s avonds en op zaterdag open

Het CBR breidt, in verband met de grote vraag naar theorie-examens, de openingstijden uit. Vanaf 15 juli is het CBR ook in de avonden en zaterdagen open. Je kunt nu al, sinds 10 juli, de extra capaciteit zien en reserveren.

Een en ander heeft ook te maken met de coronamaatregelen. Het CBR kan daardoor de capaciteit niet groter maken dan circa tachtig procent ten opzichte van de normale bezetting. Dit in verband met de anderhalve meter maatregel, daardoor moeten er stoelen leeg blijven.

CBR zei daarover eerder: ,,We hebben daarom meer uren en dagen opengezet, om toch op meer capaciteit uit te komen. We zien ondertussen dat het in Goes bijvoorbeeld rustiger is dan in Rijswijk, dat er dus ongebruikte capaciteit is.”

Directeur Pechtold deed eerder al de oproep aan opleiders om leerlingen te wijzen op de mogelijkheid op een andere locatie examen te doen.

Inmiddels is de druk dan toch zodanig opgelopen dat het rijvaardigheidsbureau heeft besloten de openingstijden te verruimen en op zaterdag open te gaan.