CBR opent weer deuren voor theorie- en rijexamen

Het CBR heeft vandaag (woensdag 13 mei) de theorie-examens voor alle rijvaardigheidscategorieën hervat. Vanaf komende maandag, 18 mei, gaan de deuren ook weer open voor de praktijkexamens, waaronder die voor de motor en auto. Op deze dag wordt er ook weer begonnen met het afnemen van de beroepspraktijkexamens voor de zakelijke chauffeur. Hoek Bouma is al begonnen met het benaderen van de rijexamenkandidaten die door de coronacrisis niet hebben kunnen afrijden. ,,Zij krijgen voorrang zodat ze snel mogelijk alsnog bij het CBR hun rijbevoegdheid halen”, vertelt eigenaar Peter Bouma van Hoek Bouma.

Hoek Bouma gaat ook, zodra het tijdschema dat enigszins toelaat en de ergste wachtlijsten zijn weggewerkt, de gewone rijlessen weer opstarten. Dit geldt zowel voor de particulier als voor de zakelijke rijder. Sinds afgelopen maandag mogen er onder voorwaarden weer rijlessen aan particulieren worden gegeven: vooraf vindt er door middel van een gesprek een gezondheidscheck plaats, er wordt waar mogelijk anderhalve meter afstand gehouden en de auto wordt van binnen voor elke rijles grondig ontsmet.

Inmiddels is er van hogerhand ook groen licht gegeven om weer lessen te geven in de vrachtwagen en de bus. ,,Maar dan wel met de genoemde voorwaarden zoals die ook voor de auto gelden”, vertelt Peter Bouma. ,,Daarnaast gelden voor zware voertuigen in normale tijden ook andere richtlijnen zoals het dichthouden van de ramen en het uitzetten van de airco. Bij Hoek Bouma vonden we dat altijd al te ver gaan, comfort tijdens de lessen is belangrijk om de concentratie vast te houden, maar deze aanbevelingen zijn nu ook officieel geschrapt: In de strijd tegen corona is een goede ventilatie belangrijk, zowel in een gewone auto als een zware truck.”

Hoek Bouma zal zowel de particuliere als de zakelijke klanten persoonlijk via mail of telefoon informeren wanneer de desbetreffende persoon, privé of namens een bedrijf, weer kan gaan lessen. Daarnaast wordt verzocht onze mediakanalen, deze website, Facebook en Instagram, in de gaten te houden voor de laatste ontwikkelingen. Zie verder ook de website van het CBR: https://www.cbr.nl/nl/over-het-cbr/over/laatste-nieuws/meest-gestelde-vragen-coronavirus.htm