Chauffeurs zijn positief over de nieuwe cursus Actualisering Vakbekwaamheid

Chauffeurs moeten iedere vijf jaar 35 uur nascholing volgen voor de code 95. De meest voorkomende nascholingscursussen zijn door vele chauffeurs al een keer gevolgd, denk hierbij aan een cursus Digitale Tachograaf of Lading Zekeren. Daarom hebben wij sinds dit jaar ons cursusaanbod uitgebreid. In dit artikel besteden wij aandacht aan onze nieuwe cursus: Actualisering Vakbekwaamheid.

De cursus Actualisering Vakbekwaamheid telt mee voor 7 uur theoretische bijscholing voor de code 95. Beroepschauffeurs kunnen deze cursus volgen in een regulier variant, maar ook in een e-learning variant.  Bij de e-learning variant wordt een gedeelte van de cursus thuis voorbereid en men dient alleen een ochtend of een middag les te volgen om 7 punten te behalen voor de nascholing code 95.

Inhoud van de cursus

De cursus Actualisering Vakbekwaamheid omvat vele praktische zaken waar beroepschauffeurs dagelijks mee te maken krijgen. De onderwerpen die naar voren komen tijdens de cursus zijn:

  • veilig rijgedrag en invloed van andere weggebruikers;
  • snelheid en bochten;\
  • voertuigeisen;
  • veiligheidsuitrusting en technische veiligheidssystemen;
  • handelen bij ongevallen;
  • digitale tachograaf;
  • beroepshouding, representativiteit en klantbenadering;
  • wet en regelgeving (verkeersregels);
  • fysieke en mentale gezondheid;
  • voeding, alcohol, drugs en medicijnen.

Chauffeurs zijn positief gesteld

De cursus Actualisering Vakbekwaamheid werd vorige week o.a. gegeven bij het bedrijf Adrichem Containers, uit Beverwijk. “Met achttien man hebben we de cursus gevolgd en iedereen was positief gesteld”, vertelt John Adrichem, directeur van Adrichem Containers. Hij was zelf ook aanwezig op de dag dat de nascholingscursus gegeven werd.

“De jongens en ik vonden het een leuke cursus waar verschillende onderdelen behandeld werden. Het zijn dingen die je als chauffeur al hoort te weten, maar het is altijd goed om weer met de neus op de feiten gedrukt te worden. Als bedrijf kiezen wij ieder jaar voor boeiende cursussen waar de chauffeurs ook iets aan hebben in de praktijk. Zaken zoals spiegelafstelling en digitale tachograaf zijn altijd nuttig en dat kwam ook naar voren tijdens de cursus. In het verleden hebben we ook een hele dag besteed aan theorie tijdens de nascholing, maar mijn voorkeur gaat uit naar cursussen waar praktische zaken en theorie behandeld worden in één dag. Aangezien het mooi weer was konden we ook naar buiten voor de onderdelen voertuigeisen en spiegelafstelling. Dat maakte deze nascholing leuk en leerzaam”- aldus John Adrichem.

Wil jij weten wanneer wij de eerstvolgende cursus Actualisering Vakbekwaamheid hebben gepland? Bekijk onze agenda of neem contact met ons op.