Code 95 voor oudere beroepschauffeurs uitgesteld

Oudere beroepschauffeurs krijgen mee tijd om te voldoen aan de verplichte nascholing Code 95.  Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft de invoering van de nieuwe code 95-wet die per 1 april 2020 zou ingaan, uitgesteld vanwege het Corona virus. Dit meldt TTM vandaag in een nieuwsbericht.

Vanaf 1 april zouden rijbewijzen van oudere beroepschauffeurs ongeldig worden verklaard als er niet voldaan wordt aan de 35 uur nascholing. Het ministerie verwacht dat de invoering van de wet niet voor 1 juli gaat plaatsvinden.

Dit betekent dat rijbewijzen geldig blijven tot deze periode. Mocht het blijken dat oudere chauffeurs de komende tijd helemaal niet kunnen voldoen aan de nascholingsverplichting, wordt de invoering van het wetsvoorstel mogelijk nog verder uitgesteld.

Rijbewijs aanvragen bij gevolgde nascholing
Rijbewijshouders die geboren zijn voor 1 juli 1955, met een rijbewijs categorie C en/of D, ontvangen binnenkort een brief van het CBR over het uitstel.  Chauffeurs die alle nascholing inmiddels gevolgd hebben en een Verklaring van geschiktheid van het CBR hebben gekregen, wordt geadviseerd om een nieuw rijbewijs aan te vragen bij de gemeente. Dit advies wordt gegeven om te voorkomen dat de Verklaring van geschiktheid verloopt.