Digitale open dag Hoek Bouma een geslaagd experiment

DE GOORN- Waar een familiebedrijf sterk in is… Hoek Bouma organiseert al sinds jaar en dag op Tweede Paasdag een open dag op de hoofdvestiging in De Goorn, maar deze dreigde dit jaar als gevolg van de coronadreiging te sneuvelen. Noem het eigenzinnig, eigenwijs misschien wel, maar het is in ieder geval een daad van ondernemerskracht. De familie Bouma weigerde namelijk de handdoek in de ring te gooien en zocht en vond een alternatief om de traditie toch doorgang te laten vinden: de digitale open dag.

…Barbara Bouma (voorgrond links), Bart Weel en op de achtergrond Carola Dikstaal zijn druk bezig alle aanmeldingen te verwerken of mensen te woord te staan…

Mensen die graag rijlessen voor bijvoorbeeld auto, scooter, motor, brommer of bromfiets wilden afnemen, konden surfen naar de website www.hoekbouma.nl. Daar konden ze zich met een speciale link inschrijven én profiteren van de kortingen die alleen bij inschrijving op deze dag golden.

Hoewel de rijlessen op dit moment stilliggen omdat je in een voertuig geen anderhalve meter afstand kunt houden, blijkt ook dat er in deze bijzondere tijd met corona behoefte is aan rijlessen. Nog voordat de digitale open dag officieel begon, om 11.00 uur, hadden de eerste tien mensen zich al aangemeld. In het vervolg van de dag ‘regende’ het telefoontjes en was het ook druk met het mailverkeer, omdat zij die zich online inschreven direct zichtbaar werden op de mail van Hoek Bouma. Daarbij schreven niet alleen particulieren zich in, het was ook druk met zakelijke aanmeldingen daar het familiebedrijf ook onder meer opleidingen verzorgt voor tractor, vrachtwagen, lzv, heftruck en de zogeheten Code 95-cursussen.

,,Het was een geslaagd experiment”, zei eigenaar Peter Bouma dan ook. ,,Misschien zouden we van zo’n digitale open dag ook één keer per jaar een vast item op de agenda moeten maken. Aan de andere kant gaat, eerlijk is eerlijk, niets boven een fysieke open dag. Waarbij mensen het voertuig waarin zij willen leren rijden kunnen zien en voelen. Waarbij je mensen face-to-face te woord kunt staan en daarbij een nog betere inschatting van hun wensen kunt maken. Maar vooral ook: Een gewone dag is gewoon gezelliger. Het zorgt voor reuring voor het bedrijf, mensen lopen in en uit en maken kennis met ons maar ook met elkaar. Juist in deze tijd merk je hoe dat sociale contact gemist wordt.”

Voor meer info: www.hoekbouma.nl