Eerste column: Hoek Bouma is uw weg naar het ‘roze kaartje’ en tegen files

Vanaf dit weekend verschijnt in het weekblad Purmerend op Zondag en op deze website periodiek een column van Peter Bouma, drijvende kracht achter Hoek Bouma. Hiermee willen wij voor een breder publiek onze visie en opinie uitdragen. Hopelijk bent u net als ons enthousiast, u kunt uw feedback geven op onze social mediakanalen.

Met de economie die weer op gang komt, komen naar verwachting ook de files weer terug. Meer dan ooit te voren welteverstaan, want door de coronadreiging en de beperkingen die daaruit voortvloeien zullen forensen indien mogelijk het openbaar vervoer mijden. Een motorrijbewijs is dan een handige duurzame oplossing: u laveert elke ochtend en tegen de avond tussen de wachtende auto’s door.

Wij hebben bovendien een hoog succes-gehalte: naast een hoog slagingspercentage voor de klassikale theorie-opleiding kunnen we een cijfer van 98% overleggen als het gaat om het aantal geslaagden voor het praktijkexamen voertuigbeheersing (AVB) en zelfs 90% voor het praktijkexamen Verkeersdeelneming (AVD). De succesfactor wordt deels bepaald door het kennisniveau van de instructeurs die allen gediplomeerd KNMV-instructeur zijn. Daarnaast staat Hoek Bouma voor een hoge persoonlijke dienstverlening wat in de praktijk onder meer inhoudt dat de instructeur altijd op een volgmotor meerijdt.

Maar ook: wie zijn theorie-examen ondanks alle begeleiding niet haalt mag de cursus gratis overdoen. Tenslotte zijn ook de secundaire voorwaarden prima in orde. Daarnaast beschikt Hoek Bouma over een eigen oefenterrein waar de beginselen van het motorrijden geleerd worden.

Ook autolessen mogen weer!

Wij verwachten niet alleen hausse aan aanmeldingen voor de motoropleiding, maar hebben ook al de nodige aanmeldingen voor het autorijbewijs B binnen. Zoals waarschijnlijk bekend mogen we met inachtneming van anderhalve meter afstand en de juiste hygiëne- en ontsmettingsmiddelen gewoon rij- en theorielessen geven. Een mondkapje is niet verplicht tijdens het lessen, wel tijdens het praktijkexamen. Verder ontsmetten en luchten wij de auto na elke rijles.

Verder zijn sinds afgelopen maandag de praktijkexamens voor het T-rijbewijs weer opgestart. Ook voor dit trekker-rijbewijs geldt: de leerling en de examinator moeten een mondkapje dragen.

Waarom ons?

Dan rest de vraag als nieuwe columnist: waarom moet u kiezen voor Hoek Bouma? Ten eerste zijn wij een familieonderneming: betrokkenheid en uw belang zijn bij ons in hoofdletters geschreven. Wij bestaan niet voor niets ook al bijna zestig jaar. Daarnaast hebben we een wagenpark die in alle behoeften qua rijlessen voorziet, zowel voor personen als bedrijven. Van autorijlessen tot camperrijlessen en van het leren rijden op een brommer of motor tot faalangsttrainingen. Voor bedrijven kunnen we een opleiding tot heftruck- of reachtruckchauffeur verzorgen, maar ook beroepsopleidingen tot buschauffeur of tractorchauffeur.  Ook andere specialistische opleidingen, zoals beroepsopleidingen voor het besturen van een LZV (Lange Zware Vrachtvoertuigen),  ADR (vervoer van gevaarlijke stoffen), hoogwerker en taxi vallen onder het vakmanschap van Hoek Bouma. Bovendien zijn wij gecertificeerd voor de nascholingscursussen die onder Code 95 vallen.

Met ruim dertig man personeel hebben wij verder ook de kennis in huis om u vakkundig te onderwijzen en begeleiden. Tenslotte hebben wij het vermogen en inzicht om te innoveren. Dit jaar nog is ons wagenpark vernieuwd met zeven lesauto’s, een bus, een DAF vrachtwagen en een Transporter met aanhangwagen. U weet bij ons kortom altijd dat je in een nieuw , kundig en veilig voertuig lest.

Peter Bouma namens Hoek Bouma

Meer weten en woont u in West-Friesland? Bel 0229-541837 of kom langs aan De Wieder 29 in De Goorn. Woont u in Purmerend of elders in Zaanstreek-Waterland? Bel 0299-200007 of kom langs aan Flevostraat 56 in Purmerend!