Hoek Bouma is DAF erkende chauffeurs Trainer

Verkeersschoolhouders en tevens DAF Partners poseren met Jan van Keulen , Algemeen Directeur DAF Nederland bij een trailer voorzien van het DAF Driver Training logo. Op 9 april tekenden zij de overeenkomst met DAF Nederland.

DAF-verkeerschool-partners-foto-persbericht-940

 

Na een uitvoerig voorbereidingstraject werd op donderdag 9 april 2015 een overeenkomst getekend tussen 18 kwaliteitsverkeersscholen en DAF Nederland. De verkeersscholen mogen zich vanaf nu exclusief DAF Partner noemen op het gebied van chauffeurstrainingen. Beroepschauffeurs zijn in het kader van de Europese Richtlijn vakbekwaamheid (Code 95) verplicht om nascholing te volgen. Daarnaast kunnen DAF Driver Trainingen zorgen voor een duurzame kostenbesparing.

De 18 verkeersscholen die deel uitmaken van het landelijke netwerk van DAF Partners zijn de afgelopen anderhalf jaar zorgvuldig geselecteerd en voorbereid. Ze  beschikken over DAF Euro 6 voertuigen en over ten minste twee door DAF opgeleide chauffeurstrainers. De prestaties van de DAF Partners worden elk jaar geëvalueerd door DAF Driver Academy, onderdeel van DAF Nederland.

Kansen benutten

DAF constateerde dat er soms een mismatch is tussen de verplichte praktijktraining en het type lesvoertuig. Het kwam voor dat DAF-chauffeurs hun praktijklessen afwerkten in een voertuig van een andere fabrikant. Daardoor bleven kansen voor kostenbesparingen door beter rijgedrag onbenut.

Ondernemers ontzorgen

DAF Nederland kiest voor een constructie met zelfstandige verkeersscholen omdat daarmee een landelijk netwerk van opleidingsinstituten ontstaat. De 18 verkeersscholen bevinden zich in dezelfde regio’s als de 72 Nederlandse DAF Dealers waarmee ze van oudsher een uitstekende relatie hebben. Voor transportondernemers betekent dit nog meer ontzorging en gemak.

Chauffeur optimaal laten presteren

Een optimaal presterende Euro 6 vraagt om een chauffeur die ook optimaal presteert, zo is de overtuiging van DAF. Een Driver Training door een DAF Partner kan leiden tot een meervoudige kostenbesparing: de kans op schades vermindert, de veiligheid op de weg neemt toe en het brandstofverbruik en de operationele kosten nemen af.

Voucher gratis Driver Training

Transportondernemers ontvangen bij aanschaf van een DAF Euro 6 (CF, XF of LF) een voucher voor een kosteloze DAF Driver Training (Code 95) ter waarde van € 350,-,  geldend voor 7 uur praktijk. Elke DAF Partner in Nederland kan deze eendaagse training verzorgen.