Rijschool Hoek Bouma opent tweede vestiging in Purmerend

hoek bouma purmerend

PURMEREND- Rijschool Hoek Bouma uit De Goorn slaat een nieuwe weg in. Het familiebedrijf opent vanaf 1 juni een tweede vestiging aan de Flevostraat in Purmerend. Het familiebedrijf, opgericht in 1961, wil zich in de regio Zaanstreek/Waterland  vooral richten op de zakelijke markt, maar gaat ook voor particulieren autorijlessen verzorgen. Eigenaar Peter Bouma: ,,Als gevestigde naam in West-Friesland vonden we het tijd om buiten de eigen regio te kijken. De vraag is dan: Wat is de spreekwoordelijke juiste afslag? De keuze is op Waterland gevallen, omdat het geografisch mooi bij West-Friesland aansluit en omdat wij er veel potentie zien in de business-to-business markt.”

In de afgelopen weken is al voorgesorteerd op de toekomst, want de Purmerendse vestiging is al operationeel. ,,De komende weken wordt dat ook steeds meer zichtbaar, want er wordt door ons momenteel fors geïnvesteerd in mankracht”, verklaart Bouma die als eigenaar de derde generatie van de familieonderneming vertegenwoordigt. ,,We waren als onderneming toe om deze afslag naar Waterland te nemen. Hoek Bouma is een kerngezond bedrijf met 33 medewerkers dat op het gebied van rijopleidingen een totaalconcept kan overleggen. Niet alleen verzorgen wij alle typen rijopleidingen voor particulieren, van auto’s tot campers, maar datzelfde doen wij ook voor bedrijven. En meer dan dat, want wij ontzorgen de ondernemingen ook met nascholingscursussen die de chauffeurs moeten volgen.”

Code 95

Actueel in dat verband is de nascholing Code 95 die elke beroepschauffeur die in de Europese Unie actief is op uiterlijk 10 september 2016 gevolgd moet hebben. Code 95 bestaat uit een aantal deelcursussen die in de kern erop neerkomen dat de beroepschauffeur moet kunnen aantonen dat hij veilig en zuinig kan rijden. Zijn of haar vakbekwaamheid wordt dan met vijf jaar verlengd: uiterlijk in 2021 moet opnieuw deze nascholingscursus gevolgd worden. Bouma: ,,Bedrijven in Waterland hadden tot nu toe bijna niet de mogelijkheid hun chauffeurs die cursus in de eigen regio te laten volgen. Die optie is er nu dus wel en meer dan dat dat.” Hoek Bouma verzorgt namelijk ook beroepsopleidingen tot vrachtwagen-, tractor- en buschauffeur. Verder horen ook logistieke opleidingen tot onder meer heftruckchauffeur en het besturen van een hoogwerker tot de expertise van de van oudsher West-Friese onderneming.

Autorijlessen

,,Maar”, zo benadrukt Bouma, ,,wij heten niet alleen beroepschauffeurs van harte welkom in onze nieuwe vestiging. Nogmaals, particulieren kunnen er ook terecht om bij ons hun auto-, brommer-, motor- of aanhangerrijbewijs te halen. Als familiebedrijf zijn wij zowel professioneel als betrokken wat inhoudt dat wij voor elke klant een route op maat uitstippelen om het einddoel te bereiken.”

Er volgt nog een open dag waarbij inwoners uit de regio Waterland kunnen kennismaken met Hoek Bouma en zijn medewerkers. Die wordt in september gehouden. Een precieze datum wordt later bekendgemaakt.

Zie ook Rijles-Purmerend.nl