Hoek Bouma viert eenjarig jubileum Purmerendse vestiging met open dag

Het is op zaterdag 7 oktober een jaar plus een week geleden dat Verkeersschool Hoek Bouma de nieuwe vestiging in Purmerend officieel opende. Dat viert het familiebedrijf met een open dag: belangstellenden kunnen tussen 11.00 en 16.00 uur aan de Flevostraat 56 kennismaken met de onderneming, de medewerkers en hun expertise. Het feit dat Hoek Bouma ruim 55 jaar bestaat zegt veel: het bedrijf is in dat tijdbestek een begrip geworden in West-Friesland en hard op weg die status ook te verwerven in Zaanstreek-Waterland.

Hoek Bouma gaat tijdens de open dag enerzijds zijn veelzijdigheid tonen. Het bedrijf heeft de kennis en het materiaal om zowel voor particulieren als voor bedrijven een breed scala aan rijopleidingen te verzorgen. ,,Van autorijlessen tot camperrijlessen en van het leren rijden op een brommer of motor tot faalangsttrainingen”, vertelt eigenaar Peter Bouma. ,,Voor bedrijven kunnen we een opleiding tot heftruck- of reachtruckchauffeur verzorgen, maar ook beroepsopleidingen tot buschauffeur of tractorchauffeur.” Ook andere specialistische opleidingen, zoals beroepsopleidingen voor het besturen van een LZV (Lange Zware Vrachtvoertuigen), ADR (vervoer van gevaarlijke stoffen), hoogwerker en taxi vallen onder het vakmanschap van Hoek Bouma. Bovendien is het bedrijf gecertificeerd voor de nascholingscursussen die onder Code 95 vallen.

Belangstellenden krijgen op de open dag een indruk wat Hoek Bouma te bieden heeft. ,,Bezoekers kunnen gratis proefritten maken in een auto, auto met aanhangwagen, trekker met oplegger, vrachtwagen, bus of een LZV”, somt Bouma op. ,,Ook bieden we een gratis testrit in de simulator aan, gratis buggy rijden en gratis theorietesten. Verder willen we de mensen uiteraard onder het genot van een kopje koffie of thee met koek informeren over al onze opleidingen.” Ook daar zit voordeel aan verbonden, want wie zich op de open dag aanmeldt voor een opleiding krijgt speciale korting.

Op onderstaande foto’s een impressie van de opening van de Purmerendse vestiging vorig jaar.