Indian Summer geeft derde Purmerendse open dag Hoek Bouma extra kleur

PURMEREND- Een aangename temperatuur die de 25 graden Celsius aantikt… Een zwoel briesje die door de haren speelt wanneer je aan het rijden bent… Nee, het bezoeken van de derde open dag van Hoek Bouma in de Purmerendse vestiging was vandaag (zaterdag 13 oktober) met de voor even teruggekeerde zomer zeker geen straf. Jong en ouder genoten tijdens deze ‘Indian Summer’ van de mogelijkheid om proef te rijden in onder meer een auto, auto met aanhangwagen, trekker met oplegger, vrachtwagen, bus of een LZV. Daarnaast konden ze oefenen in een rijsimulator, hun kennis testten in het theorielokaal of pookten ze hun adrenalineniveau op door een rit in een buggy. En dus kon eigenaar Peter Bouma met een lach stellen dat ‘drie keer zeker geen scheepsrecht is in dit geval’. ,,Deze open dag in Purmerend gaat net als onze voorjaarseditie in onze hoofdvestiging in De Goorn een traditie worden.”

Of eigenlijk moet je het woord gaat wijzigen voor is en het woord worden schrappen: gezien het bezoekersaantal vandaag is de Purmerendse open dag al een traditie geworden. Want het was druk, heerlijk druk wel te verstaan. ,,We hadden een mooie aanloop maar nog wel zo dat we voor iedereen de tijd konden nemen om hem of haar te informeren”, aldus eigenaar Peter Bouma. Het familiebedrijf met bijna veertig werknemers had zich uiteraard op de drukte voorbereid: een groot aantal rijinstructeurs was vrijgemaakt om de bezoekers te informeren, adviseren en begeleiden tijdens de proeflessen. ,,Met als resultaat dat er veel vervolgafspraken zijn gemaakt”, verklaarde Peter Bouma.

Hoezeer Hoek Bouma een begrip is blijkt wel uit de reactie van de Purmerendse Petra Baerts. ,,Familie van mij heeft 25 jaar geleden bij dit bedrijf haar rijbewijs gehaald en de herinneringen zijn zo goed dat ze Hoek Bouma direct aanbeval toen ik vroeg waar mijn zeventienjarige dochter zou kunnen afrijden. Dat de onderneming inmiddels ook een vestiging in Purmerend heeft maakt het alleen maar nog makkelijker!”

Veel interesse voor opleiding tot vrachtwagenchauffeur

De familieonderneming geniet zo’n goede naam dat ook vrouwen kiezen voor Hoek Bouma om zich te laten opleiden voor een beroep dat steeds populairder wordt bij vrouwen. ,,Ik heb mij ingeschreven voor de cursus voor vrachtwagenchauffeur”, vertelt Miranda Valk uit Waarland. ,,En ik denk er serieus over na”, aldus Kim Schilder uit Berkhout.

Het ruim 55 jaar oude Hoek Bouma biedt zowel in Purmerend als op de hoofdvestiging in De Goorn een groot aantal rijcursussen aan voor zowel de particuliere als zakelijke markt. Denk aan auto- en motorrijlessen, maar ook bijvoorbeeld het leren rijden in een LZV, taxi of tractor dan wel een vrachtwagen met gevaarlijke stoffen (ADR). En dit alles vormt nog maar een klein deel van het cursusaanbod van Hoek Bouma. Geïnteresseerden kunnen op de website www.hoekbouma.nl een volledig overzicht vinden. Verder zijn op onze Facebook-pagina meer foto’s te zien van de open dag.