Minister trekt 50 miljoen euro extra uit voor verkeersveiligheid

Minister Cora van Nieuwenhuizen trekt 50 miljoen euro extra uit om de (provinciale) N-wegen veiliger te maken. De helft van het geld is bestemd voor de aanpak van bermen van provinciale wegen. Door hier bijvoorbeeld vangrails neer te zetten of bomen en andere obstakels te verwijderen wordt de verkeerssituatie veiliger.

 ..Dit soort wegen wil Van Nieuwenhuizen aanpakken…

Het geld dat de minister nu beschikbaar stelt, komt bovenop de budgetten die provincies zelf hebben gereserveerd. Het merendeel van de dodelijke ongevallen in Nederland vind plaats op provinciale en lokale wegen. Minister Cora van Nieuwenhuizen wil de verkeersveiligheid op de N-wegen verbeteren en trekt er daarom 50 miljoen euro extra voor uit. Dat laat zij weten in een brief aan de Tweede kamer.

Alle N-wegen aangepakt

Provincies kunnen voorstellen voor de aanpak van provinciale wegen indienen bij het Rijk. Die financiert dan een kwart van de totale kosten. De rest moeten provincies zelf bijdragen. Naast het budget voor provinciale wegen gaat de helft van de 50 miljoen euro naar een aantal N-wegen die door het Rijk zelf beheerd worden.