Nieuwe verkeersborden vanaf 1 oktober in theorie- en praktijkexamen CBR

Op 1 juli 2017 worden er 14 nieuwe verkeersborden ingevoerd. Vanaf 1 oktober kunnen kandidaten vragen verwachten over de nieuwe verkeersborden in de theorie- en praktijkexamens van het CBR. Het gaat om de theorie en praktijkexamens B, A en AM en de theorie-examens voor beroepschauffeurs.

“We doen dit drie maanden na invoering zodat kandidaten, opleiders en uitgevers zich goed kunnen voorbereiden”, meldt het CBR. De nieuwe borden zouden eigenlijk al op 1 januari 2015 geplaatst worden, maar dit werd tot vijf maal toe uitgesteld.

Verkeersborden

Van de veertien borden vallen er twaalf in katern F: Overige geboden en verboden. De overige twee borden behoren tot katern L: Overige informatieborden. De nieuwe verkeersborden moeten meer duidelijkheid brengen in situaties waarvoor nog geen borden bestonden, zoals rijstroken voor alleen bussen of uitwijkplaatsen voor landbouwvoertuigen als tractoren. De nieuwe borden komen voort uit een besluit van wijziging van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990.