Opleiding volgen C en/of CE in 2018?

Het tekort aan chauffeurs wordt in Nederland steeds groter. We zien het aantal vacatures voor beroepschauffeurs stijgen, er worden steeds meer chauffeurs opgeleid en ook dit jaar heeft het CCV/CBR het erg druk. De examens liggen niet voor het oprapen en het CCV/CBR blijft zijn best doen om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. In dit artikel brengen wij de mogelijkheden onder de aandacht voor het behalen van een C-rijbewijs met Code 95.

Opleidingsmogelijkheden theorie en praktijk

Om beroepschauffeur te worden moet men eerst drie theorie-examens afleggen (RV1, V2C en V3C). Een theorie-opleiding volgen kan bij ons op drie manieren: zelfstudie, compact-opleiding of dagopleiding. De zelfstudie kan op ieder moment worden gevolgd aangezien je niet afhankelijk bent van een docent of een klassikale opleiding. Theorie-examens worden ingepland zodra jij hier klaar voor bent. Een compact-opleiding volg je bij ons in Purmerend. Dit betreft een avondopleiding waarbij je ook overdag examentrainingen gaat doen. De dagopleiding, het woord verklapt het al, is een opleiding waarbij je overdag theorielessen krijgt.

Nadat de theorie-opleiding is afgerond, kunnen kandidaten ingepland worden voor de praktijklessen en het onderdeel Code 95 praktijk. De planning is geheel afhankelijk van de beschikbaarheid van de kandidaat en de mogelijkheden bij het CCV.

Startdata opleiding C-rijbewijs

Starten met een opleiding voor het behalen van een C-rijbewijs? In het onderstaand overzicht tref je de mogelijkheden om op korte termijn te starten met een opleiding voor het C-rijbewijs.

  • Dagopleiding: 3 september 2018 (De Goorn)
  • Dagopleiding: 8 oktober 2018 (De Goorn)
  • Compactopleiding: 16 oktober 2018 (Purmerend)
  • Dagopleiding: 12 november 2018 (De Goorn)
  • Compactopleiding: 20 november 2018 (Purmerend)
  • Dagopleiding: 10 december 2018 (De Goorn)

Aanmelden voor een opleiding? Dan kan via deze link. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.