‘Paaszon’ geeft extra kleur aan open dag Hoek Bouma

Vroeg naar huis op Goede Vrijdag om nog even een terrasje mee te pakken, lekker op stap en wellicht zelfs naar het strand op Paaszaterdag, genieten met de familie op Eerste Paasdag en een bezoekje brengen bij Verkeersschool Hoek Bouma op Tweede Paasdag. Zou zo het Paasweekeinde zijn verlopen voor veel West-Friese families? De open dag van het familiebedrijf was hoe dan ook geslaagd op Paasmaandag, mede door het weer. Het was warm, maar niet te warm waardoor veel gezinnen een uurtje vrijmaakten om naar het bedrijf in De Goorn te komen voordat ze vertrokken naar familie, de meubelboulevard, autobedrijven of richting zee.

,,Het was weer een succes”, verklaarde eigenaar Peter Bouma. ,,Het was iets rustiger dan vorig jaar, maar toen was het echt een gekkenhuis. Nu konden we wat meer de tijd nemen om de mensen te adviseren.” Die kwamen naar Hoek Bouma voor informatie en/of zich in te schrijven voor rijlessen in een auto, auto met aanhangwagen, scooter, motor, trekker met oplegger, vrachtwagen, bus of een LZV. Wie dat deed op Tweede Paasdag kreeg korting. Bovendien kon je op deze dag in allerlei voertuigen gratis een proefrit maken en daarnaast oefenen in rijsimulator en verder je kennis testten in het theorielokaal. Ook leuk, al is het puur voor de fun: zitting nemen in de buggy om de wind eens echt door de haren te laten spelen.

Dat Hoek Bouma een naam geniet in de regio blijkt wel dat de zeventienjarige Annabel Appel uit Opmeer al haar teamgenoten van de Spanbroekse voetbalclub VVS’46 tegenkwam. ,,Allemaal willen ze bij Hoek Bouma lessen”, vertelde ze. ,,Dat ik goed les krijg is belangrijk en dat krijg je, zo heb ik van meerdere kanten gehoord, bij Hoek Bouma.” Die geluiden heeft ook de 24-jarige Heerhugowaarder Ivan Ottenbros gehoord. ,,Mijn neef en broer hebben hier ook hun rijbevoegdheid voor de motor gehaald. Aangezien mijn vader en opa ook motor rijden kan ik eigenlijk niet achterblijven. Zeker met dit mooie weer kriebelt het!”

Hoek Bouma biedt ook veel cursussen aan voor de zakelijke rijder. Sterker nog, Amsterdammer Eric Vlug is zelf rij-instructeur, alleen de opleiding tot LZV wordt bij het bedrijf waar hij werkt niet gegeven. ,,Daarom ben ik hier. Hoek Bouma geniet niet alleen in West-Friesland maar in heel Noord-Holland een uitstekende naam. De onderneming is mij door het CBR aanbevolen.”

Hoek Bouma, dat bijna zestig jaar bestaat, biedt zowel in De Goorn als in de nevenvestiging in Purmerend een groot aantal rijcursussen aan voor zowel de particuliere als zakelijke markt. Denk aan auto- en motorrijlessen, maar ook bijvoorbeeld het leren rijden in een LZV, taxi of tractor dan wel een vrachtwagen met gevaarlijke stoffen (ADR). En dit alles vormt nog maar een klein deel van het cursusaanbod van Hoek Bouma. Geïnteresseerden kunnen op de website www.hoekbouma.nl een volledig overzicht vinden. Hieronder een beeldimpressie van de open dag, meer foto’s vindt u op onze Facebook-pagina.