Recente maatregelen rondom Corona

Ook wij hebben aangescherpte maatregelen getroffen naar aanleiding van de persconferentie van ons kabinet en de berichtgeving van het CBR. In dit bericht leest u welke maatregelen Verkeersschool Hoek Bouma heeft genomen om de veiligheid van onze medewerkers en onze cursisten te waarborgen.

Alle examens en toetsen zijn afgelast
Het CBR heeft afgelopen zondag bekendgemaakt dat alle rijexamens en toetsen afgelast worden per
16 maart 2020. Deze maatregel geldt in ieder geval tot en met 31 maart 2020. In een persbericht schrijft het CBR dat alle examens kosteloos ingehaald kunnen worden zodra rijexamens en toetsen weer van start kunnen gaan.

Medische beoordeling
Het CBR geeft aan door te gaan met medische beoordelingen om het oplopen van wachttijden te beperken.

Theorielessen en Code 95 nascholing
Alle theorielessen en Code 95 nascholing cursussen worden in ieder geval tot en met 31 maart 2020 afgelast. Zodra het CBR de registratie van nascholing Code 95 weer mogelijk gaat maken, zullen wij alle nascholing Code 95 opstarten en zullen theorielessen weer ingepland worden. Via onze website kunt u het meest actuele rooster voor theorielessen en Code 95 nascholing raadplegen.

Rijlessen
Wij hebben het advies gekregen om rijlessen door te laten gaan. Dit doen wij ook onder strenge voorzorgsmaatregelen, vooralsnog tot en met 31 maart 2020. Reeds geboekte rijlessen zullen, zonder tegenbericht van rijinstructeur en cursist, volgens de gemaakte planning doorgaan.

Belangrijke voorzorgsmaatregelen  

  1. Rijles wordt gegeven met wederzijdse instemming tussen rijinstructeur en cursist.
  2. Hierbij is het belangrijk om te weten dat rijlessen alleen gegeven worden als zowel de rijinstructeur als de cursist geen gezondheidsklachten heeft en/of vertoond.
  3. In de lesauto’s worden raakvlakken (o.a. schakelaars, stuur en deurgrepen) aan het begin en einde van de rijles gedesinfecteerd.
  4. Wij vragen leerlingen om, voor aanvang van de les, de handen goed te wassen en zo veel mogelijk fysiek contact te beperken in de lesauto. Dit geldt ook voor het geven van een hand aan de rijinstructeur, een boks is ook uitgesloten.

Indien wij tussentijds wijzigingen doorvoeren in de planning zullen wij al onze cursisten informeren.
Heeft u na het lezen van dit bericht nog vragen over de planning of examens?
Neem gerust contact met ons op.