Theorie-examen mag je een keer verzetten

Heb jij jouw theorie-examen voor je auto-, motor- of brommerrijbewijs voor een bepaalde datum staan en ben je door onverwachte omstandigheden verhinderd? Op zich geen probleem, want je kunt het verzetten. Maar: dit kan maar één keer, je kunt je geplande theorie-examen maar één maal naar een andere datum verschuiven. Daarbij moet je bovendien de volgende spelregels in acht nemen:

  • Als je langer dan 7 dagen van tevoren je theorie-examen wil verzetten, mag je het examen verzetten naar een later moment. Of naar een eerder moment als er nog plek is.
  • Binnen 7 dagen vóór de geplande datum van je theorie-examen kun je je examen alleen nog maar verzetten naar een eerder moment als er nog plek is. Verzetten naar een later moment kan dan niet meer.

Je kunt de examendatum van je theorie eindtoets rechtstreeks bij het CBR veranderen. Hoe? Je logt in bij Mijn CBR met behulp van je persoonlijke DigiD en regelt de verandering van datum. Heb jij geen DigiD? Dan kun je die aanvragen via www.digid.nl. Lukt dat niet, dan kun je contact opnemen met de klantenservice van het CBR.

Tenslotte: het is niet mogelijk om een theorie-examen dat je hebt gereserveerd te annuleren. Wanneer er sprake is van bijzondere omstandigheden, kun je wel jouw examengeld terugvragen. Ook daarin is het CBR het eerste aanspreekpunt.