Tweede Paasdag: tijd voor de vertrouwde open dag van Hoek Bouma

DE GOORN – Al bijna zestig jaar timmert Verkeersschool Hoek Bouma met veel succes aan de weg. In die tijd is het familiebedrijf met een hoofdvestiging in De Goorn en een nevenvestiging in Purmerend uitgegroeid tot een begrip in de regio. Een bedrijf dat staat voor kwaliteit en een hoge mate van persoonlijke aandacht. Een bedrijf waar in al die jaren heel veel mensen uit de regio het felbegeerde papiertje hebben gehaald. Op de traditionele Open Dag op Tweede Paasdag, 22 april 2019, kunnen belangstellenden op de hoofdvestiging in De Goorn kennismaken met alle facetten van de verkeersschool.

(Foto: aangeleverd)

Aan de Wieder 29 in De Goorn biedt Verkeersschool Hoek Bouma een veelheid aan verkeersopleidingen, opfris- en bijscholingscurssen, maar ook mentale begeleidingstrajecten aan. ,,Naast de particuliere opleidingen voor motor, auto, aanhanger en bromfiets verzorgen wij ook de beroepsopleidingen voor vrachtauto, bus, aanhanger en logistiek. Bovendien bieden wij een flink pakket nascholingscursussen voor de verplichte nascholing voor beroepschauffeurs aan”, aldus Peter Bouma, die vanaf 1993 als derde generatie aan het roer staat van Verkeersschool Hoek Bouma. ,,Ook hebben wij de expertise in huis voor faal- of angstbegeleiding.”

De verkeersschool zetelt in een grote bedrijfsruimte die gekenmerkt wordt door een veelzijdig en zeer modern uitrustingsniveau. Peter Bouma licht toe: “We beschikken hier over drie theorielokalen waar met de allernieuwste CBR-technologie geoefend kan worden. Ook hebben wij als één van de weinige rijscholen in de Kop van Noord-Holland een eigen terrein waar de aankomende motorrijders en bromfietsers de diverse bijzondere verrichtingen kunnen oefenen. In de grote hal worden de trainingen gegeven voor heftruck en reachtruck en dergelijke. Daarnaast mag bij een moderne rijschool een rijsimulator natuurlijk niet ontbreken. Tenslotte is er een gezellige kantine waar tijdens de pauzes een kopje koffie of een lunch kan worden genuttigd.”

Nascholing is ‘hot’

Niet alleen de particulier, maar ook de zakelijke rijder staat centraal tijdens de open dag. Ondernemers krijgen informatie op maat over het cursusaanbod, zowel op het gebied van de theorie- als de praktijklessen. Peter Bouma: ,,Er zijn onder beroepschauffeurs nog altijd veel vragen over de verplichte nascholing. Dat er veel vragen over dit onderwerp zijn komt mede door het vervallen van de vrijstelling voor chauffeurs die geboren zijn voor 1 juli 1955. In algemene zin komen de regels erop neer dat je in vijf jaar tijd 35 uur nascholing moet hebben gevolgd.”

Voor wie wil kennis maken met de opleidingen en voertuigen van Verkeersschool Hoek Bouma of informatie over Code 95 wil of gewoon zijn of haar theoriekennis wil testen geldt: kom naar de open dag op maandag 22 april tussen 11.00 en 16.00 uur. Tijdens deze dag zijn er bovendien veel leuke activiteiten. Bezoekers krijgen bijvoorbeeld de mogelijkheid tot een gratis proefles in één van de voertuigen. Tevens is de brandweer present met zwaar materieel. Daarmee laten de brandweerlieden zien hoe iemand uit een auto geknipt wordt. De open dag van Hoek Bouma biedt echter niet alleen plezier voor de ogen en het lijf, maar ook voor de portemonnee: er zijn tijdens de open dag kortingsacties op rijlessen. Kijk voor meer informatie op deze site.