Verlopen examenuitslagen en certificaten opnieuw verlengd

Examenuitslagen en certificaten die vanwege de coronamaatregelen dreigen te verlopen, worden opnieuw verlengd. Dit heeft minister Van Nieuwenhuizen vandaag laten weten. CBR past hierop de systemen aan.

Verlenging geldigheidsduur examens auto, motor, bromfiets, vrachtauto en tractor

Alle uitslagen van theorie-examens voor de categorieën auto, motor, bromfiets, vrachtauto, bus en tractor waarvan de geldigheid vervalt in de periode van 1 januari 2021 tot en met 30 april 2021, blijven in ieder geval geldig tot en met 30 september 2021. Deze verlenging geldt ook voor een voldoende uitslag van het praktijkexamen voertuigbeheersing voor de motor.

Eerder werd al bekend gemaakt dat uitslagen voor deze examens die zouden vervallen in de periode 1 juni 2020 tot en met 31 december 2020 in ieder geval geldig zouden blijven tot en met 31 maart 2021.

Geldigheid (deel-)examens voor het behalen van code 95

Ook voor de deelexamens of praktische proeven voor het behalen van het getuigschrift van vakbekwaamheid (code 95) waarvan de geldigheid vervalt in de periode van 1 januari 2021 tot en met 30 april 2021, geldt dat deze in ieder geval geldig blijven tot en met 30 september 2021.

Overige certificaten

Ook overige uitslagen en certificaten worden verlengd. Bekijk het overzicht wat de afspraken zijn per beroepsgroep.

Lees hier de brief aan de Tweede Kamer.