Hercertificeringen van Veiligheidscertificaat of van Vakbekwaamheid

Het Veiligheidscertificaat en het certificaat Vakbekwaamheid -Vorkheftruck zijn 5 jaar geldig. Bezitters van een van deze (of beide) certificaten moeten aantonen dat ze nog voldoen aan de eisen van deze kwalificaties door het volgen van een herhalingscursus en het succesvol afronden van het afsluitende examen. Vanaf zes maanden voor het verlopen van het certificaat is het mogelijk deel te nemen aan deze herhalingscursus.

Voor wie?

Vorkheftruckbestuurders in het bezit van een Veiligheidscertificaat of Vakbekwaamheidscertificaat -Vorkheftruck dat binnen een half jaar gaat verlopen.

Theorie

  • Wet en regelgeving
  • Stabiliteit, belading en zwaartepunt bepaling

Praktijk

  • Veilig rijden
  • Rijvaardigheid
  • Lastbehandeling


Examen

Zowel de theorie als de praktijk wordt afgesloten met een toets. Na het succesvol afronden van beide toetsen voldoen de kandidaten aan de ARBO eisen én aan de eisen van meerdere verzekeringsmaatschappijen. Geslaagde kandidaten ontvangen het handige pasje dat zij altijd bij zich kunnen dragen. Het pasje heeft een geldigheidsduur van 5 jaar. Deelnemers zijn verplicht om veiligheidsschoenen te dragen, hiervoor dienen de deelnemers zelf te zorgen.