Vakbekwaamheid aantekening Vorkheftruck

Het besturen van een vorkheftruck is wezenlijk anders dan het besturen van een reachtruck. Denk aan de bediening en positie van de bestuurder en de lastbehandeling. Om een vorkheftruck veilig en efficiënt te kunnen besturen is opleiden belangrijk. Deskundig omgaan met een vorkheftruck leidt ook tot lagere kosten. De opleiding Vakbekwaamheid Aantekening Vorkheftruck moet binnen één jaar na het behalen van de opleiding Vakbekwaamheid Reachtruck worden gevolgd.

Voor wie?

Personen met het Vakbekwaamheidscertificaat Reachtruck, die ook op de vorkheftruck (gaan) werken. Deelnemers leren deskundig om te gaan met een vorkheftruck en worden getraind op situaties die op de eigen werkplek voorkomen. Na afloop bezitten deelnemers specifieke vaardigheden voor het veilig en efficiënt werken op een vorkheftruck.

Inhoud

  • Bediening van de vorkheftruck
  • Positie bestuurder ten opzichte van de last
  • Lastbehandeling

Examen

De opleiding wordt afgesloten met een praktijktoets. Na het succesvol afronden van deze toets voldoen de kandidaten aan de ARBO eisen én aan de eisen van meerdere verzekeringsmaatschappijen. Geslaagde kandidaten ontvangen het handige pasje dat zij altijd bij zich kunnen dragen. Het pasje heeft een geldigheidsduur van 5 jaar. Deelnemers zijn verplicht om veiligheidsschoenen te dragen, hiervoor dienen de deelnemers zelf te zorgen.